Clash of the Titans

Jag och mamma var och såg denna filmen i kväll, och båda kännde  samma sak att vi hade förväntat oss något mer, den känndes så genom stressad. Jag vill ha mer gudaberättelse mer bakgrunder till de olika varelserna.

 

Ni som inte visste om det så har denna film redan gjorts 1981.


Men filmen som har kommit ut nu 2010 har lite bättre efekt och de har gjort lite småändingar.

Medusa var i en av de tre gorgonerna. Hon hade ormar på huvudet istället för hår, och varje levan de människa som såg hennes ögon förvandlades omedelbart till sten. Känner inte nu igen de från något annat? I Harry Potter filmen Hemligheternas kammare. får vi träffa på en orma varelsa Basilisk, som är en stor orm som förstenar folk som ser den i ögonen. Namnet Basilisk kommer från den greskiska mytologins monster med en andedräkt som kunde sveda jorden och en blick som kunde döda allt. Den var delvis orm och delvis tupp.

När Perseus skär av Medusas huvud  i den grekiska mytologin ska det komma avkommor, som var Poseidons, den bevingade hästen Pegasus och sonen Chrysaor ur hennes blod.

Kraken som är ett havsvidundret som i denna filmen är en varelse som till hör Hades. Vad jag har fattat det som så fans det flera havsvidunder i den grekiska mytologin men ingen som har detta namn. Dock har norska och islänska sjömän berättat historier om ett hansviddunder vid namnet Kraken. Kraken har man sett i andra filmer, en film som de flesta vet om är ju Pirates of the caribbean, där den heter Kraken.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0