Otrohet?




Vad är otrohet egentligen? I en ordbok förklaras otrohet så här: "att icke vara trogen, att bryta den trohet som man är pliktig att visa någon". Men sedan är de olika från person till preson vad man själv anser är otrohet. För vissa kanske de går vid en kyss medan för en annan att man fantiserar om en annan person. Därför är de viktigt som ett par att man diskuterar med varandra och har en öppen dialog med varandra innan något händer om vad som är otrohet. I vissa förhållande tycker man att de är okej att ha sex med annan ett så kallt "öppet förhållande".

Det finns många sätt att vara otrogen på och varför man är det. Det kan vara pga, hämnd, bekräftelse, förälskelse, spänning, sexmissbruk, alkohol m.m. Vilket av dessa sättet folk är otrogna för så är det något som inte står rätt till i förhållandet. Därför är det så viktigt att man har en öppen dialog i ett förhållande. Man kan uppfatta ens förhållande på så olika viss.


Men vilket av dessa sätten så blir man sårad, men känner sig lurad, besviken och bortgjord vissa kanske t.o.m . skyller på sig själv. Ont gör det illa fall, och ingen vill vara med om det. Själv kan jag inte förstå varför man är otrogen. Om man älskar en person så kan man vara trogen så lätt är de tycker jag. Jag kan ju förstå om man fantiserar om någon annan ibland de är inte otrohet för mig. Men om man går runt och kanske blir kär i en annan tjej/kille men kanske inte gör något sexuellt tycker jag att de är otrohet och en jobbig sådan. Då är man bara feg för att satsa på den nya för man inte vet vad man får, medans i de förhållande man är i vet man vad man har. Men de är mycket svårt det är så olika, ibland kanske man bara tror man har blivit kär i någon annan i sitt förhållande, men i själva verket så kanske man bara har glömt hur underbar ens partner är. Det är viktigt att man påminner varandra om varför man är tillsamman.


Om din partner har varit otrogen tänk igenom de noggrant vad du ska göra, lämna eller ta tillbaka din partner. För ibland så betyder otroheten inget även om de så klart kan göra ont att få reda på de. Ni som har varit otrogna och vill bli förlåtna, lämna din partner utrymme och tänk själva igenom varför du egentligen var otrogen. Kan du lova att aldrig göra om de igen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0